Grunninntektsseminar Haugesund Folkebibliotek

BIEN Haugaland inviterte, i samarbeid med Haugaland Kunstverk og Nordisk Samvirke, til grunninntektsseminar 27. august på Folkebiblioteket i Haugesund. Intensjonen for seminaret var å informere om grunninntekt og å ha en debatt rundt temaet. Vi ønsket å få mer oppmerksomhet rundt grunninntekt, både politisk og generelt.

 

Tidligere lege og trygderettsdommer Georg Espolin Johnson

 

Av de inviterte var Georg Espolin, styremedlem i BIEN Norge, som er utdannet idèhistoriker og lege, med erfaring som blant annet medisinsk dommer i trygdesystemet. Han er nå pensjonert og dedikerer sin tid til å jobbe for grunninntekt. Georg holdt et informerende, engasjerende og inspirerende foredrag om grunninntekt, som ble grunnlaget for debatten.

Se foredraget her:

 

I tillegg inviterte BIEN Haugaland den lokale NAV-lederen, Jan Ivar Bringedal og flere ulike politiske partier. Vi ble veldig imponert over at NAV-lederen møtte opp, og det var tydelig at han ønsket løsninger for de fremtidige utfordringene til velferdsstaten og de økende trendene vi ellers ser i samfunnet. Fra det politiske miljøet kom representanter fra Frp, Krf, Ap, Mdg og Rødt. Dette ble vi og veldig takknemlig over, og det viser at det er en helt ny åpenhet og interesse rundt grunninntekt nå.

Se debatten her:

 

Vi vil takke møteleder Ronak Naderi og film- og lydmann Arne Olsen fra Tempo Film AS, fantastisk lagarbeid! Takk til Stiftelsen Fritt Ord som støttet oss med midler, slik at vi fikk gjennomført dette arrangementet. 

Ellers ønsker vi å takke alle for fremmøte! Vi fikk til og med nye medlemmer, noe vi er veldig takknemlig over. Vi trenger å samle alle krefter for å få innført grunninntekt i Norge. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.